Reizen naar Nepal,Sportieve en Culturele rondreizen in Nepal, Tibet, Bhutan en India!

 
 

 

 
 
   
 
Bhutan
Hyatt Hotel
Pokhara - Nepal
Mt. Kailash - TIbet
Casino - Nepal
 
aa
 
   
     
     
     
     
 
Een uitgebreide keuze aan reizen door deze fascinerende landen. Tijdens de rondreizen door Noord-India en Nepal bezoek je o.a. Delhi, Jaipur, Varanasi, Chitwan NP, Pokhara en Kathmandu. Natuurlijk vormt een bezoek aan de Taj Mahal in Agra tot de hoogtepunten. Ook reizen naar het kleurrijke Rajasthan zijn mogelijk zowel in combinatie met India en Nepal als apart. Een rondreis door Zuid-India laat je kennis maken met een heel ander India.
klik op Multi country tour Please
 
 
 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Holy Mt. Kailash Lake Mansarovar - Tibet
Reisroute Mt. Kailash - Manasarovarmeer
 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
Namche Bazar on the way to Everest Base Camp trek

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Boudhanath - Kathmandu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WELCOME  To Dutch Page of Earthbound Expeditions - Nepal
Welkom op het nederlandstalige deel van de website van Earthbound Expeditions.
Voor detailinformatie ( dag-op-dagbeschrijving) over de aangeboden reizen verwijzen wij u naar de engelstalige beschrijving.
"Zie hiernaast bij MENUS of klik op: "English page"
please

De volgende - aanvullende - informatie vindt u hier.
1. Wat u wilt weten over Earthbound Expeditions
2. Algemeen manager en reisleider Rajan Simkhada
3. Reisinformatie
4. Reiskosten
5. Reserveren en betalen
6. Referenties
7. Reisroute Mt. Kailash - Manasarovarmeer - Lhasa1.Wat u wilt weten over Earthbound Expeditions

Earthbound Expedetions is in 1998 opgericht door een aantal enthousiaste en toegewijde professionals in het toeristisch vak. Earthbound Exp. is bij de Nepalese overheid geregistreerd en beschikt over alle noodzakelijke vergunningen. Daarom is Earthbound Exp. gerechtigd allerlei soorten reizen en trektochten te organiseren. In Nepal, maar ook in India, Bhutan en China / Tibet.
Earthbound Exp. staat bij de Nepalese overheid geregistreerd onder nummer 20/457-056.

2.Algemeen manager Rajan Simkhada

Rajan Simkhada (1976) organiseert de meeste reizen en trektochten. Vaak leidt hij zelf de reizen met grote groepen. Hij heeft zijn opleiding gekregen en is afgestudeerd in Business Managment, aan de Tribhuban Universiteit van Kathmandu. Naast vloeiend Engels, spreekt hij Nepalese en andere locale dialecten, alsmede Tibetaans. Rajan Simkhada heeft zijn sporen verdiend met een bijna onoverzichtelijk aantal reizen, trekkings en bergtochten in de Nepalese en Tibetaanse Himalaya, en een groot aantal trekkings naar het Manasarovarmeer en Mt Kailash.
Hij heeft een aantal bijzondere tochten georganiseerd voor Amerikaanse geologen ( 33 dagen) en studenten van de universiteitvan Arizona ( 37 dagen) in het grensgebied van westelijk Nepal/Tibet.
In de zomer van 2004 heeft hij een 25 daagse reis met trekking geleid met een groep van 14 Nederlanders naar het Mansarovarmeer-Mt Kailash- Lhasa.
Rajan Simkhada is een wandelende encyclopedie.
3. Reisinformatie


Uit de reisinformatie (klik op English) kunt u afleiden dat de reizen en trektochten beginnen en eindigen in Kathmandu (en soms ergens anders, bijv. New Dehli). Dit betekent dat u zelf de vliegreis moet boeken.
In Kathmandu wordt u door Earthbound van het vliegveld afgehaald (en ook weer daar naartoe teruggebracht).
Vanaf dat moment begint ons deel van de verantwoordelijkheid om u een onvergetelijke reis te bezorgen.
Uiteraard kan het anders lopen indien vluchten zijn uitgesteld, bijvoorbeeld in verband met weers- of andere omstandigheden, of door ziekte van de reiziger. Lees daarvoor onze algemene voorwaarden.
Vliegreizen naar Kathmandu zijn er bijna dagelijks en via internet of een reisbureau te boeken.
Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het vinden van een goede vliegverbinding.

Daarvoor kunt u contact opnemen met:
Earthbound Expeditions NL:

tel. 0180 - 546 545 (Teus Vertooren)

Earthbound Expeditions Nepal : Rizen Nepal
tel.: 00 977 - 1 – 470 10 51
fax : 00 977 - 1 – 470 0 874
e-mail: earthbound@wlink.com.np
, www.trektibet.com

4. Reiskosten
Per reis variëren de reiskosten tussen een minimum en een maximumbedrag. Dit heeft te maken met het aantal boekingen voor de reis. Een geboekte reis voor twee personen gaat, bijzondere omstandigheden uitgezonderd, altijd door. Boekt u een reis voor één persoon dan is annulering in verband met te weinig deelnemers mogelijk. Dat hoort u uiterlijk 8 weken voor de geplande vertrekdatum. In overleg met u kan dan naar een acceptabel alternatief gezocht worden. De reiskosten (in dollars) vindt u in ons Engelstalig overzicht. Klik hiervoor op English
5. Reserveren en betalen


Informatie
per telefoon is mogelijk bij:
* Earthbound Exp NL : Jacqueline.Steenbrugge 0317 – 411 958

Reservering per e-mail mogelijk bij:
* Earthbound Exp. Nepal : earthbound@wlink.com.np - direct to Nepal

Volgend op de reservering ontvangt u per post of per e-mail de bevestiging van uw reservering en de wijze van betaling.
De reservering is definitief na de ontvangst van de reissom en wordt u per post toegezonden

6.Referenties

Beste Rajan,

We willen jou bedanken voor de geweldige organisatie van onze reis. Via de mail hebben we samen een mooie reis samengesteld voor een goede prijs. Alle afspraken zijn nagekomen en vooral de gastvriendelijkheid van jou en je medewerkers hebben onze vakantie onvergetelijk gemaakt.
Het begon met de hartelijke ontvangst op het vliegveld, het goede hotel in Kathmandu, sightseeing, de 2 weken trekking door Langtang, Gosainkund en Helambu. Met een super vriendelijke en betrouwbare gids en drager. Na de trekking een heerlijke drie dagen in Chitwan met prachtige activiteiten, zoals olifantentrip en zwemmen met olifanten. Als slot van onze vakantie was er het diner met jou op traditionele Nepalese wijze.
We hebben weer genoten van de prachtige natuur, de gastvrijheid en de cultuur van Nepal. Dit alles op een perfecte wijze aangeboden en georganiseerd door Earthbound Expeditions.

We komen vast en zeker weer eens terug en zullen onze reis wederom laten organiseren door Earthbound Expeditions.

Hans en Jolanda, Holland, Nepalhj2007@hotmail.com , NOv 2007

_________________________________________________________________

Beste Mr. Rajan Simkhada,

'Wij hebben de EBC route gelopen in 2005 en we hadden daar een hele mooie tijd. Rajan heeft ons opgepikt van het vliegveld en had alles al geregeld van A tot Z. Nadat hij ons op de spectaculaire vlucht naar Lukla had gezet stond Ram alweer een paar uurtjes te wachten met zijn mooie brede grijns op zijn gezicht.

We startte onze trip laat in December en vierden Nieuw Jaar in Namche wat voor ons best raar was want daar waren alleen onze fellow trekkers, de guides en de porters die er met wat guitaarmuziek nog best een feest van wisten te maken. Later op de trekking hebben we zelfs de Kala Patar beklommen vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het Base Camp en oog in oog staat met de Everest!
Hoewel het best een harde tocht was vanwege de snijdende wind en koude 's nachts hadden we iedere dag heldere hemels!

In 2007 hebben we besloten om wederom een trekking te laten organiseren door Rajan maar dit keer in een wat meer onbekender gebied wat resulteerde in de Langtang trail icm de Gosainkund Lakes over de pas de Helambu regio in.

Dit keer zijn we wederom vergezeld door Ram onze gids en vriend inmiddels, Mylene en Ghombu en hadden weer een onvergeterlijke tijd.

We willen in 2008 weer terugkomen om weer wat meer van de Himalayas te ontdekken en zullen hiervoor zeker weer Rajan om advies vragen.
Wij willen Earthbound aan iedereen aanbevelen omdat zij daar houden van wat ze doen en dat merk je gedurende de hele trip, je voelt je als een koning!
We hopen jullie snel weer te zien en hopen dat jullie dit kunnen volhouden

Vriendelijke groeten, Danielle en Pascal, from Nederland
_____________________________________________________________________

Beste Mr. Rajan Simkhada,

Van 18 mei tot en met 19 juni verzorgde uw reisbureau Earthbound Expeditions ons een adembenemende reis naar Tibet.
Voor mijn medereizigers Subitha en Raja de vervulling van hun religieuze wens om de pelgrimstocht te maken rondom het Manasarovar meer en de berg Kailash. Voor mij was het een reis naar een van de meest heilige en onbedorven plekken op aarde. Voor ons alle drie was het de reis van ons leven.

Bij het samenstellen en voorbereiden van deze reis kwam uw grote ervaring al naar voren.
Het reisschema gaf ons voldoende tijd om aan de grote hoogte te wennen, plande de tocht rondom het Manasarovar meer voor de tocht rondom de berg Kailash en gaf ons na afloop tijd genoeg om het Saga Dawa Festival in Tarboche mee te maken.
Op uw voorstel bezochten we het Mount Everest Basiskamp met geweldige vergezichten op de hoogste bergtoppen van deze planeet.
Vanaf hier werden de wegen en hotels steeds beter en veranderden we van pelgrims in toeristen. Shigatse, Gyantse en uiteindelijk drie dagen in Lhasa toonden ons de hoogtepunten van de Tibetaanse cultuur.

Tijdens ons verblijf in West Tibet was het Nepalese team met u als reisleider, Gambu Sherpa als chef kok en Ram Chandra Sapkota als assistent voor ons van grote waarde. Zonder jullie voorbereiding, ondersteuning en goede verzorging zou onze reis nooit zo succesvol en gezellig zijn geweest.
Jullie uitrusting zoals tenten, slaapzakken en donzen jacks was van goede kwaliteit.
Ik verbaas me er nog steeds over hoe Gambu Sherpa het voor elkaar kreeg om zulke geweldige maaltijden te bereiden onder zulke primitieve omstandigheden. Hij verraste ons elke keer weer, zelfs met een verjaardagstaart !
Van het Tibetaanse team: vrachtwagenchauffeur Tashi, tolk Tenthar en jeepchauffeur Tsering was de laatste zo geweldig dat we hem genomineerd hebben voor Beste Tibetaanse Chauffeur 2004. Nadat hij ons 4 weken lang over de meest gevaarlijke en hoge bergpassen had gereden nodigde hij ons uit
om in Lhasa zijn familie te ontmoeten.
Voor de reis had ik me niet gerealiseerd dat ons verblijf in Nepal zo aangenaam zou zijn. Ik had me voorbereid op Kailash en me niet in Nepal verdiept.
Onze reis begon en eindigde met de luxe van een verblijf in het Hyatt Regency Kathmandu.
We bezochten niet alleen de meest interessante plaatsen in Kathmandu zoals Durbar Square, (Kumari Devi !), Pashupatinath, Bodnath en Thamel. U bracht ons ook naar Patan en Bhaktapur en we overnachtten in Nagarkot om te genieten van de zuivere berglucht en het uitzicht op de Himalaya.

Wat ik gezien heb van Nepal smaakt naar meer ! Ik weet zeker dat u nog een hoop interessante reizen kunt verzorgen zoals Teahouse trekking en misschien Mustang.
Tot slot wil ik u bedanken dat u ons persoonlijk heeft begeleid.
Uw kennis van zoveel verschillende zaken en humor maken u een geweldige reisgenoot.
Bedankt Rajan!
Lydia Kersbergen, Nederland, did Kailash trip with us
___________________________________________________________

Beste lezer,
Van 25 tot 27 November 2004, heb ik samen met een collega de minitrekking gedaan in de Kathmanduvallei.
Toen we gingen boeken kregen we eerlijke informatie wat we van de trekking konden verwachten en hoe het er onderweg uit zou zien. We kregen uitleg over de spullen die handig zouden zijn om mee te nemen en daar heb ik veel aan gehad. We zouden op een punt komen waar het erg koud kon zijn en daarvoor kreeg ik een goede winddichte jas en een slaapzak te leen.
Rajan is zelf met ons meegegaan als gids en dat was heel gezellig. Onderweg vertelt hij veel over de omgeving, heeft een leuk gevoel voor humor en ook de gesprekken over de politieke situatie van Nepal waren erg interessant. De tussendoor weggetjes die hij wist te vinden door een paar struiken opzij te duwen, waren een uitdaging om te lopen. Variërend van jungle paadjes met tijgersporen tot een rotstrap waar je het gevoel hebt een berggeit te zijn. Je komt hierdoor op plekken waar je het gevoel hebt de eerste te zijn die daar ooit gelopen heeft.
Tijdens de trekking proberen ze altijd het beste voor je te regelen zoals de mooiste kamers, warm water en een schitterend uitzicht. Ze wijzen op mogelijke gevaren onderweg en helpen bij moeilijk begaanbare stukken. Ze doen er alles voor om het jou plezierig te maken. Zo hebben we een avond bij het houtvuur ruim een uur lang muziek gemaakt en liedjes zitten zingen.
We hadden ook een drager bij ons die al onze spullen heeft gedragen en dat was zeker geen overbodige luxe. Als ik zelf mijn spullen had moeten dragen had ik het niet volgehouden.
Het tempo waarin we liepen was goed uit te houden en ik vond het heel prettig dat ze dat op jou aanpassen. Je hebt niet het gevoel dat je wordt opgejaagd maar je kunt ook heel veel genieten van de omgeving en er is voldoende tijd om even uit te rusten.
Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en kan niets anders zeggen dan dat ik de organisatie prima vond. Ik heb een inspannende maar ontspannende tijd gehad en zou het zo nog een keer doen. Ik kan iedereen aanbevelen om deze korte maar mooie trekking te maken. Je ziet in een korte tijd wat Nepal zoal te bieden heeft. Je komt in bergdorpjes waar ze leven met minimale middelen, ziet ontzettend mooie zonsondergangen en opgangen, loopt door stukken jungle waar je de mooiste dingen ziet, hebt een goed uitzicht op de bergketens en de 15 toppen en noem maar op. Zeker een aanrader!
Shoshana Pijnenburg, 22 jaar, Holland
,http://www.members.lycos.nl/shoinnepal/

 

7. Reisroute Mt. Kailash , Kailas - Manasarovarmeer - Lhasa Tibet - Nepal
Kailash Pilgerreise in das Zentrum des Kosmischen Mandalas


Für Hindus, Buddhisten, Bön und Jainas stellt der Kailash gleichermaßen das Zentrum des universellen Mandala dar. Der Kailash ist ihr "Weltenberg", weltlicher Spiegel der zentralen Achse des Kosmos.

De reis van uw leven begint al met de inspannende en avontuurlijke route dwars door de Himalaya. Met de jeep vanuit Kathmandu, of zo u dat verkiest nog opmerkelijker, per voet langs de Simikot-route in West-Nepal.
(alleen weggelegd voor getrainde trekkers). Kiest u voor deze route, dan brengt Earthbound Expeditions u in het verre westen van en op ijle hoogten in de Himalaya. U loopt langs eeuwenoude door herders en pelgrims uitgesleten bergpaden.
Voetreis en autoreis brengen u na een aantal tussenstops en weidse en indrukwekkende landschappen bij het Manasarovarmeer. U kunt kiezen voor een extra tocht rond het meer en eeuwenkloosters bezoeken met uitzicht op Mt. Kailash, maar ook direct de volgende dag doorreizen voor de trekking, de Kora, rondom Mt. Kailash.
De kora lopen is om vele redenen een overweldigende gebeurtenis.
Als spiritueel middelpunt heeft Mt. Kailash een enorme aantrekkingskracht op hindu’s en boedhisten. De Bon, de oorspronkelijke bewoners van West Tibet, lopen ook de kora, maar dan in tegengestelde richting. Als u de tocht naar 5600 m hoogte loopt komen zij u in hun afdaling tegemoet. Zingend van vreugde, die weerkaatsend tussen de steile bergwanden van Mt. Kailash, u dat laatste beetje vitaliteit geeft, die u zo broodnodig hebt om de laatste 100 m stijging te volbrengen. De kora duurt drie dagen en vergt behalve een goede conditie ook het vermogen onder primitieve omstandigheden te slapen en te eten. Maar wat u voor deze inspanning en dit afzien terugkrijgt is onvergetelijk.

Na de kora is er de reis terug. Niet naar Kathmandu, maar naar Lhasa. Tibet is een ruig land. Pas hier blijkt de echte waarde van de luxe terreinwagens. Zonder problemen passeert u ontoegankelijk lijkende gebieden, smalle modderige wegen en buiten hun oevers getreden rivieren. Dit is echt expeditie. Onderweg wordt gestopt in plaatsen zoals Shigatse (de zetel van de Panchen Lama) en Gyantse met de unieke Palkor Chode tempel. In Lhasa wordt het Potala paleis bezocht, het paleis waar vroeger de Daila Lama woonde, en verder is er natuurlijk een bezoek aan de Norbulinka, het zomerpaleis en de Jokhang met Bakhor en omliggende markt.
Een aanrader is om op eigen gelegenheid door de oude stad te dwalen. Zoals zo vaak komt u dan, buiten de toeristische paden, het authentieke van een stad tegen.
Vanuit Lhasa vliegen we terug naar Kathmandu.
Als u rechts in het toestel zit kunt tijdens de vlucht Mt. Everest nog bewonderen.

In de aanloop van de reis zijn extra rustdagen ingelast om symptomen van hoogteziekte, zoals hoofdpijn en misselijkheid vanwege het reizen op ruim 3000 tot 5000 m hoogte te overwinnen. Bent u daar overheen, dan wacht u een aaneenschakeling van spectaculaire, nooit meer te vergeten en uit te wissen, momenten.

Nepal is totally safe destination to travel and trekking now. There is an overwhelming peace & tranquility that prevails throughout Nepal : Come to enjoy the "world of it's own". The election of Constituent Assembly sucessfully concluded. Please see the Comments of our clients who have recently visited Nepal, Tibet, India and Bhutan with us and how much they enjoyed it.

"The World is a book, and those who do not travel read only a page...
~ St. Augustine


.."Traveling may be...an experience we shall always remember, or an experience which, alas, we shall never forget." ~ J. Gordon 1896 - 1952

Volunteer opportunities in Nepal, make an important contribution to the people of Nepal, while gaining an in-depth experience of Nepal's language and culture, that will stay with you for the rest of your lives. Click here for details, if you are interested.

For Further Information, Please Mail Us
aa
 
Copyright 1997 - 2011,  Earthbound Expeditions - All rights reserved, Nepal, Tibet, India and Bhutan tour / trek operator
Trektochten in Nepal, Trekking Wandelreizen Expedities Nepal Himalaya, uitdagende reizen naar Nepal, wandelreis, nepal trektochten, actieve vakantie asie nepal, Noord India Bhutan, Tibet Kailash Pilgerreise in das Zentrum des Kosmischen Mandalas tour.